Actie regenton

Deze zomer doen wij van Duurzaam Aldlân mee aan de actie regenton. Deze actie is een onderdeel van een campagne Regenklaar Aldlân. Dit maakt deel uit van een grotere campagne waarbij we bewustwording willen creëren en uiteindelijk minder ‘versteende tuinen’.  In samenwerking met het wijkpanel Aldlân en de gemeente Leeuwarden krijgen alle Aldlâners deze zomer de mogelijkheid om met KORTING en SUBSIDIE een regenton aan te schaffen.

Waarom een actie regenton?

Iedereen in Nederland merkt de gevolgen van klimaatverandering. Steeds vaker zijn er hevige regenbuien, die soms in korte tijd vallen. Het regenwater kan niet altijd snel en makkelijk wegstromen. Rioolbuizen lopen vol en ook in Aldlân geeft dat de nodige wateroverlast. Door het plaatsen van een regenton kan iedere bewoner bijdragen aan minder regenwater in het riool. Want niet alleen neemt het aantal hevige buien toe ook zullen we steeds vaker te maken krijgen met periodes van droogte.

Hoe verder?

Met Doe-het-zelf-winkel Hoyte v/d Wal (Verlengde Schrans 34) hebben we een prijsafspraak gemaakt. U betaalt slechts € 95,-  voor de eikenhouten regenton (winkelwaarde € 148,65)  en € 45,- voor de harcostar regenton (winkelwaarde € 61,40).  We hebben hiervoor een mailing laten uitvoeren waarbij bewoners een brief met antwoordcoupon hebben ontvangen. Mocht dit niet zo zijn en u wilt gráág gebruik maken van deze actie? Dan kunt u een mail sturen naar info@duurzaamaldlan.nl U ontvangt dan de brief met coupon digitaal van ons.

De tonneman komt langs!

Vul de coupon in, ga naar Hoyte en na betaling wordt de ton binnen twee weken bij u thuis afgeleverd. Hoyte heeft alle aansluitmaterialen in de winkel en kan u ook adviseren over wat past in uw situatie.

Let op! Deze actie loopt van 1 juli tot 1 september 2020 en geldt voor de eerste 100 regentonnen. De korting is alleen geldig voor wijkbewoners. Per antwoordcoupon en per adres geldt één regenton.

Nog eens extra susdie van de gemeente Leeuwarden

Bewaar de kassabon dan goed! De gemeentelijke subsidie is 50% van de aanschafkosten, met een maximum van € 25,-. Dus met subsidie erbij komt de eikenhouten regenton op € 70,-.

Hoe krijgt u extra subsidie van de gemeente?

Op de website van de gemeente vindt u de voorwaarden en een aanvraagformulier:

https://www.leeuwarden.nl/nl/subsidies/slim-omgaan-met-regenwater

 

  • U klikt door op Subsidie Regenton en Regenwaterschutting
  • Onderaan de pagina staat in pdf  het aanvraagformulier Regenton of Regenwaterschutting
  • Vul dit formulier volledig in het stuur het per mail naar gemeente@leeuwarden.nl o.v.v. klimaatsubsidie of per post naar:

 

Gemeente Leeuwarden

Afdeling Wijkzaken

Postbus 21000

8900 JA Leeuwarden