Wie is Duurzaam Aldlân

  • WIJ ZIJN DUURZAAM ALDLÂN

    Wij willen een gasvrij en energieneutrale wijk

Energiemarkten

Veel bewoners hebben hier de eerste kennismaking met verduurzamen gehad. Vanaf het moment dat wij een stichting zijn, richten wij ons op meer collectieve aanpakken waarbij de individuele vrijheid in keuzes voorop blijft staan.

Collectieve inkoop

Het mogelijk maken van collectieve voordelen voor de wijk voor zonnepanelen, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie.  Het maken van scans van woningen met een warmtebeeldcamera om daarmee thermische bruggen inzichtelijk te maken waarna er meer gerichter (na)geïsoleerd kan worden. Het doen van kleine acties zoals het uitdelen van ledlampen en tochtstrippen.

Warmtenet eigen energie

Het kritische meedenken aan nieuw te vormen netwerken voor energie. Het opslaan van opgewekte energie in buurt- /wijkbatterijen.

Persoonlijk advies

Wilt u als bewoner verduurzamen? En u weet niet waar te beginnen. Wij helpen u graag met tips en advies.

Samen naar een duurzaam en energieneutraal Aldlân

Wonen met een lage energierekening. Een huis met een hoog wooncomfort. Een wijk waar milieuvervuiling tot het verleden behoort. Voor iedereen.

Dit is wat wij van de Stichting Duurzaam Aldlân willen. Wij beseffen dat dat niet in 1 keer gaat lukken. Wij geloven dat als we samen stappen zetten een heel eind kunnen komen.

Wij organiseren en ondersteunen projecten die helpen ons doel te halen.

Denk aan onze energiemarkten en collectieve inkoopacties.