We moeten er allemaal aan geloven en als we doorvragen vinden we geen pasklare antwoorden. De energietransitie een kapstokbegrip?

Duurzaam Aldlân sleutelt verder aan de energietransitie in de wijk”, kopte onlangs een titel bovenaan een op sociale media verschenen pagina. Want sleutelen blijft het zeker, evenals van elkaar leren. De komende jaren blijft duurzaam Aldlân zich vooral inzetten op energiebesparing door middel van informeren, adviseren, krachtenbundeling met partijen en inkoopacties.

Energiebesparing moet voor iedereen in Aldlân ook zichtbaar zijn. Daarom is het organiseren van bijeenkomsten en thema-avonden voor bewoners van groot belang.

Thema-avonden en bijeenkomsten met bewoners

De feedback die wij krijgen houdt ons scherp en geeft ook aan waar de behoeftes liggen in de wijk. Zo ook tijdens een gehouden tafelgesprek in juni met bewoners die hebben meegedaan aan de energiescan in aanwezigheid van een duurzame partner en de gemeente Leeuwarden. Leren met en van elkaar om zo goede, duurzame en betaalbare stappen te zetten op weg naar een energie optimale en comfortabele woning. Van individuele aanpak tot complete blokaanpakken.

Pilotwoning

Deze zomer is een grote duurzame renovatie aan het Lenteklokje gestart. Voor- en achtergevel werden geheel vernieuwd. Bewoners hebben bewust gekozen voor een volledige asbestverwijdering waarna isolatie volgens de huidige bouwnormen kon volgen. Daarmee ontstaat een unieke situatie waarin er sprake is van nieuwbouw in bestaande bouw. In Aldlân gebeurt het gewoon!

Op de hoogte blijven

Wilt u meer informatie of advies? Of heeft u leuke ideeën, bijdragen of wilt u als vrijwilliger ons team komen versterken? Mail ons via info@duurzaamaldlan.nl Verder kunt u ons vinden op www.duurzaamaldlan.nl en zijn wij ook te volgen op facebook https://www.facebook.com/duurzaamaldlan/