Op donderdag 24 juni krijgen inwoners van de wijk Aldlân in Leeuwarden een unieke kans om op locatie een compostvat mét korting te bemachtigen. Deze actie wordt georganiseerd om het scheiden van gft-afval te bevorderen en tegelijkertijd de bewustwording te verhogen van hergebruik van organisch afval. Deze actie is een samenwerking tussen Duurzaam Aldlân, Omrin en gemeente Leeuwarden.

Wethouder Bert Wassink deelt uit
De actie compostvaten vindt plaats op donderdagavond 24 juni a.s. en Wethouder Bert Wassink, verantwoordelijk voor duurzaamheid en wijken en dorpenbeleid, is hierbij aanwezig. Vertegenwoordigers van Duurzaam Aldlân en Omrin zijn er ook bij. Alle inwoners van de wijk Aldlân hebben een brief ontvangen over deze actie om zich aan te melden en ontvangen een tijdslot. De eerste 50 aanmeldingen zijn al een feit.

Helemaal duurzaam, helemaal van deze tijd!
Wij scheiden ons afval al heel goed, toch blijkt dat er toch nog steeds etensresten, groente-, fruit en tuinafval in de grijze Sortibak belandt. Dat is jammer, want met dit gft kan uitstekend compost worden gemaakt. Compost is superfood voor je tuin. En met compost van eigen gft-afval heb je hergebruik in optima forma! Door compostvaten óp locatie mét korting aan te bieden aan eigen inwoners stimuleer je inwoners om ook mee te werken aan een duurzame wereld. De compostvaten zelf zijn ook nog eens helemaal duurzaam. De vaten zijn namelijk gemaakt van gerecycled plastic.

Groene ambities
Duurzaam Aldlân is druk bezig met het schoner, duurzamer en groener maken van de wijk. Deze compostvaten actie past natuurlijk ook helemaal bij de ambities van Gemeente Leeuwarden. Deze compostvaten actie is wéér een stap in de juiste richting.